torsdag, mai 30
Shadow

Er stokkmaur farlige?

Stokkmaurs oppførsel

Som navnet antyder, bygger stokkmaur hjemmene sine i tre, og graver glatte tunneler for å manøvrere og finne mat. Stokkmaur spiser ikke treverk – de tygger det ganske enkelt med underkjevene og kaster det som avfall. Som en av de største artene av maur, er disse skadedyrene også de mest problematiske på grunn av mengden strukturelle skader de kan forårsake. Derfor bør man starte med stokkmaur maurmiddel for å bekjempe angrepet – dersom du finner et.

Biologi

Stokkmaur når vanligvis omtrent ⅝ tommer i lengde, og er røde, svarte, brune eller en kombinasjon av de to. Som andre maur har de segmenterte kropper. Hovedindikatoren på deres tilstedeværelse er hullene de lager i treet når de graver.

Trenger fuktighet

Stokkmaur trenger en vannkilde for å overleve, og det er en grunn til at den primære tretypen de sikter til er død, råtnende eller fuktig. Det er lettere å grave i og gir dem en kilde til fuktighet. Utendørs kan de bli funnet å skape reir i trestubber, gjerdestolper, ved eller landskapsarbeid. Innendørs kan de graves ned i ødelagte vinduer og dørkarmer, krypkjeller, loft, skorsteiner, vasker, badekar og gammelt trepanel.

Stokkmaur skader

Siden stokkmaur er større insekter, kan skaden de skaper være mer åpenbar og mer ødeleggende. De forlater regelmessig reiret for å søke og returnere for å fortsette å grave. Hvis du finner små, men tydelige hull i treet på eiendommen din som ser ut til å være tunneler, spesielt hvis det ser ut som en liten haug med sagflis samler seg under dem, kan du ha oppdaget et stokkmaur angrep.