torsdag, mai 30
Shadow

Maur i urbane hus – Yes4cleanwater


I dag flytter maur inn i urbane områder for å endre naturen til livene deres og klimaendringene. Det vanligste området for levende maur er i skogen, men maurene finner måter å dra nytte av bylivets komfort.

Hva tenker du om hvorfor de er vant til å bo i urbane områder/hus? De gjorde det fordi klimaet endrer seg dag for dag, og for det må de håndtere det på andre måter.

De endrer naturen til å bo i urbane hus. De trenger ikke finne mat så mye i skogen, men her må de gjøre det. I forskning finner vi at det er mer enn 6 millioner arbeidere og 50 000 dronninger i urbane områder.

Det er umulig å telle maur fordi det er så mange av dem på jorden, men et estimert antall er rundt ti milliarder milliarder.

Hvorfor kom maurene til urbane områder?

De kommer hit for å takle klimaet og lete etter mat. Maur kommer vanligvis innendørs på jakt etter mat eller hekkevaner. De har en utmerket evne til å søke etter mat ved å lukte. Selv en liten mengde mat, kjæledyrmat eller søppelmat tiltrekker dem. Maur er veldig aktive dyr og de har 13 000 arter. Alle arter samler mat daglig og lagrer noe mat for fremtiden.

Er de mestere i samarbeid?

Ja, vi kan si at de er mestere i samarbeid. Nå er spørsmålet hvorfor vi kalte dem samarbeidspartnere. Maur er en del av det naturlige rengjøringsteamet. De brukte matavfallet vårt og ryddet området; de tok noen mengder vann også. Men folk liker ikke hjelpen deres. Maurene som lever i kolonier med hundrevis av millioner andre er de mest komplekse sosiale insektene.

De tar vår honning, sukker som ble droppet på kjøkkenet, soverommet og andre områder. Vanligvis ser vi at de kommer med store mengder om sommeren fordi denne gangen er andre insekter aktive og det er også litt problemer med vann ute. Fordi de kommer fra urbane områder.

Hvordan bli kvitt maur?

Vi må passe på at vi ikke sprer mat her og der. Vi kan trykke forsiktig på inngangspunktet vårt. Dessuten, hvor gjemmer mauren seg i huset ditt? Maur er veldig små. De kan skjule ethvert lite sted som et lite hull, knust tre, etc.

Avslutt samtalen

Enten det fungerer bra eller dårlig, bør vi ikke drepe dem. Hvis vi gjør dette, vil sirkelen av dyr kollapse. Det er mange ting maur gjør; de tar døde insekter og bidrar også til å spre frøene til innfødte planter. De angriper ikke andre eller menn hvis vi ikke skader dem. De må reise, så de kommer til urbane strøk. For mer informasjon, besøk vår nettside. Takk for at du er med oss.

Kilde: https://skadedyrkontroll1.no/maur-i-hus/

Fortsett å lese