fredag, juli 19
Shadow

Mygg- og flåttsesongen er her – Lær hvordan du beskytter deg mot vektorskadedyr


National Pest Management Association deler tips for å redusere eksponeringen for insekt- og flåttbitt

FAIRFAX, VA (10. juni 2019) – Ettersom det varme været begynner å trekke inn over hele landet, melder flere regioner nå om økt mygg- og flåttaktivitet. En nylig nettbasert forskningsstudie utført mellom januar 2018 og mai 2019 av Advanced Symbolics Inc. ved bruk av et representativt utvalg på 274 500 amerikanere avslørte at flått og mygg blir stadig mer problematiske over hele landet, og hver av dem opplever en økning på henholdsvis 11. 4 prosent og 9,4 prosent fra april alene til mai 2019. Med sommeren rett rundt hjørnet, oppfordrer National Pest Management Association (NPMA) publikum til å ta forebyggende tiltak for å beskytte mot helsetruslene fra disse bitende skadedyrene.

«Når årstidene endrer seg, bruker folk mer tid utendørs med familie, venner og kjæledyr, noe som øker eksponeringen for solskinn, men også for bitende skadedyr som mygg og flått,» sa Jim Fredericks, Ph.D., sjef for entomolog og visepresident. President for tekniske og regulatoriske anliggender i National Pest Management Association (NPMA). Mygg og flått er problematisk og er kjent som vektorskadegjørere, noe som betyr at de kan bære patogener og er i stand til å overføre smitte til mennesker gjennom bitt. Det er viktig å ta forebyggende tiltak for å beskytte mot disse bitende skadedyrene for å redusere overføring av sykdommer. ”

Svartbeint flått, også kjent som hjorteflått, kan overføre borreliose til en persons blodstrøm på så lite som 24-36 timer etter at de har festet seg til en menneskelig vert, og både Rocky Mountain-flåtten og den amerikanske hundeflåtten kan overføre Rocky Mountain-flekker feber. etter å ha vært festet i bare to timer, noe som gjør grundige flåttkontroller og rask fjerning avgjørende for å redusere risikoen for sykdomsoverføring. I tillegg sprer mygg West Nile-viruset, som er påvist i alle 48 kontinentale stater, Washington DC og Puerto Rico, og kan også overføre Zika-virus, denguefeber og chikungunya til mennesker.

For å beskytte familier og kjæledyr denne sesongen, deler NPMA følgende tips for å unngå kontakt med mygg og flått:

  • Påfør alltid et insektmiddel som inneholder minst 20 prosent DEET, pikaridin, IR3535 eller sitroneukalyptusolje når du tilbringer tid utendørs, og påfør igjen som anvist på etiketten.
  • Bruk lange bukser, langermede skjorter og lukkede sko når du er utendørs. Velg lyse klær som gjør det lettere å oppdage flått og andre insekter.
  • Reduser timeout ved skumring og daggry når visse typer mygg er mest aktive.
  • Hold gresset lavt, siden flått finnes i høyt gress. Fjern ugress, vedhauger og rusk.
  • Eliminer områder med stående vann rundt hjemmet som blomsterpotter, fuglebad, babybasseng, grilltrekk og andre gjenstander der vann samler seg. Mygg trenger bare omtrent en halv tomme vann for å avle.
  • Inspiser deg selv og dine familiemedlemmer nøye for flått etter å ha vært utendørs.
  • Hvis du er bekymret for flått eller mygg på eiendommen din, kontakt en autorisert skadedyrspesialist.

For mer informasjon om forebygging av mygg og flått, eller for å finne en lisensiert skadedyrspesialist, besøk PestWorld.org.

###

Om Skadedyrforeningen

NPMA, en ideell organisasjon med mer enn 5500 medlemmer, ble etablert i 1933 for å støtte skadedyrbekjempelsesindustriens forpliktelse til å beskytte folkehelse, mat og eiendom mot sykdommer og skadedyr. For mer informasjon, besøk PestWorld.org eller følg @PestWorld på Facebook, Twitter, Pinterest og YouTube.