torsdag, mai 30
Shadow

Musefelle på hytta – 5 tips

Når du eier en hytte er det siste du vil oppdage et museangrep! Gnagerproblemer kan være farlige og ekle. Muselort, stygg lukt, tyggede ledninger og opprevet isolasjon er bare noen av tingene som finnes i etterkant av et angrep. Det er veldig kjedelig å komme til en hytte med museangrep!

En av de vanligste forebyggende tiltakene, som også brukes om en oppdager mus, er selvfølgelig musefeller! Det er flere tips å huske på om hvordan du setter en musefelle riktig – les videre for å lære mer.

HVILKEN MUSEFELLE FUNGERER BEST?

Det finnes noen forskjellige typer musefeller, fra elektroniske feller og limfeller til fang-og-slipp-feller. Uansett hvilken type musefelle du velger, har de alle fordeler og ulemper. Den vanligste og diskutable beste fellen er den klassiske fjærbelastede musefella.

Fjærbelastede musefeller plasseres i områder med mistenkt gnageraktivitet med agn. Når fjærmekanismen utløses, klikker metallstangen raskt for å fange musen på plass.

TIPS FOR BRUK AV MUSEFELLER

Det er en rekke eksperttips å følge for musefeller:

Bruk det beste musefelleagnet

I motsetning til hva mange tror, ​​er det ikke alle mus som liker ost! Peanøttsmør er bedre egnet. Du trenger bare å bruke en liten mengde agn som ikke kan nås med mindre mus tråkker på fellen. Hvis de kan sveipe den uten å stå på fellen, vil de gjøre det!

Start med ikke-aktiverte feller

Prøv å plassere feller med agn (uten å aktivere dem) i et par netter. Dette vil lure mus til en falsk følelse av trygghet med musefellene. Ha på åte i den perioden. Deretter spenn dem opp og la de gjøre jobben.

Sett mer enn én felle

Sett ut mer enn én felle – hver to til tre fot fra hverandre hver – for å ha en bedre sjanse til å fange så mange mus som mulig samtidig. Sjekk ut de rabatterte prisene på Skadedyrproffen.no når du vil ha flere feller. Anbefaler 5 eller 10 feller for å få maks effekt av dem. De er ganske rimelig i innkjøp også.

Plasser feller strategisk

Plasser musefeller der museaktivitet er vanlig, inkludert langs vegger og bak møbler, med agnet plassert nærmest veggen. Gjerne under kommoder eller andre ting som skjuler innsynet. Det er der musene liker seg best.

Sjekk musefellene med jevne mellomrom

Mus kan i noen tilfeller gripe agn uten å sette ut fellen. De kan også sette fellen uten å bli tatt! Sjekk at de er riktig innstilt.

Hvis du ikke vil drepe mus

Dersom du ikke har lyst til å drepe mus kan du omplassere dem med å bruke en felle for levende fangst av mus og rotter.

PROFESJONELL HJELP MED MUSEFELLER

Musefeller er absolutt vellykket til tider, men de er kanskje ikke alltid en langvarig løsning på museproblemet ditt. Hvis du har å gjøre med mange mus i hytten din eller hjemme kan du få profesjonell hjelp med å bli kvitt mus fra Skadedyrhjelp.no